ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Βρετανία: Οδηγός ξυλοκοπεί 80χρονο πεζό τον οποίο παρ’ολίγον να πατήσει με το Ι.Χ του

Οργή στη Βρετανία: Οδηγός ξυλοκοπεί 80χρονο πεζό τον οποίο παρ’ολίγον να πατήσει με το Ι.Χ του
Metropolitan Police/PA

Την οργή της βρετανικής κοινής γνώμης έχει προκαλέσει ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εμφανίζει οδηγό να ξυλοκοπεί έως αναισθησίας 80χρονο πεζό που παρ’ολίγον να πατήσει με το αυτοκίνητό του.

Στο βίντεο - ντοκουμέντο φαίνεται ο ηλικιωμένος να περνά αργά το δρόμο και, λίγες στιγμές μετά, ένα αυτοκίνητο να φρενάρει την τελευταία στιγμή μπροστά του.

Ο ηλικιωμένος φαίνεται να χειρονομεί απηυδισμένος και στη συνέχεια να συνεχίζει το δρόμο του. Ο οδηγός, ωστόσο, αφού μετακινεί το όχημά του στην άκρη του δρόμου, κατεβαίνει και επιτίθεται με σφοδρότητα στον άγνωστο, εγκαταλείποντάς τον χωρίς τις αισθήσεις του στο πεζοδρόμιο.

Το θύμα εντοπίστηκε αναίσθητο από τους τραυματιοφορείς, με πολλαπλά κατάγματα (καρπού, μύτης, ζυγωματικών).

Για άγρια επίθεση έκανε λόγο ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, σημειώνοντας πως «το θύμα υπέστη φρικώδη τραύματα εξαιτίας μίας αναίτιας επίθεσης που θα μπορούσε να του έχει κοστίσει και τη ζωή του».

stream 3c8a583d 1d3f 4957 b41a ea2fb0dc0939

Metropolitan Police/PA

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπόπτου, δίνοντας στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του δρόμου και απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες για οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει την έρευνα.

Ο ύποπτος προσδιορίζεται ηλικιακά στα 40, με στιβαρή σωματοδομή, με ύψος περίπου στο 1.80 και ξυρισμένο κεφάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ