ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη

Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη
Συνεχίζονται οι επιθέσεις, αυξάνονται οι νεκροί σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη REUTERS / AMIR COHEN

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να τραυματίσουν Ισραηλινούς στρατιώτες, έχασαν χθες τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τον ισραηλινό στρατό, Παλαιστίνιος που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι αποπειράθηκε να τραυματίσει στρατιώτες βορειοανατολικά της Χεβρώνας.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις απέτρεψαν την επίθεση και πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος είναι νεκρός», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Νωρίτερα, την Πέμπτη, ο στρατός γνωστοποίησε ότι τρεις Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από πυρά μελών του μετά την απόπειρά τους να τους επιτεθούν με μαχαίρια στο Γκους Ετζιόν. Η είδηση του θανάτου τους επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους συνεχίζονται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με μαχαίρια, αυτοκίνητα και όπλα, καθώς και σε ταραχές στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, έχουν χάσει τη ζωή τους 22 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός και ένας Ερυθραίος από τη μια και 143 Παλαιστίνιοι από την άλλη, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ