ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: Προς επίλυση το θέμα με τους αμερικανούς

Φρουροί της Επανάστασης: Προς επίλυση το θέμα με τους αμερικανούς
Περίπολος του αμερικανικού ναυτικού - Φωτο αρχείου REUTERS/Hamad I Mohammed/Files

Όπως μεταδίδει η ιρανική κρατική τηλεόραση οι δέκα αμερικανοί ναύτες, που είχαν συλληφθεί νωρίτερα σήμερα για παράνομη είσοδο στα χωρικά ύδατα της χώρας, έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι. Η είδηση, επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από το Πεντάγωνο.

Με μπαράζ ανακοινώσεων μέσω της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης φαίνεται τώρα διαλλακτικότερος σε σχέση με την απελευθέρωση των αμερικανών ναυτών, επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι το θέμα των κρατούμενων αμερικανών ναυτικών "βαίνει προς επίλυσιν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM και αποδίδουν σε "βλαβη του συτήματος πλοήγησης" του αμερικανικού σκάφους τους την είσοδό του στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Οι αμερικανοί ναυτικοί πιθανότατα θα απελευθερωθούν, αναμένονται διαταγές, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

"Η τελική διαταγή θα εκδοθεί σύντομα και πιθανότατα θα απελευθερωθούν", δήλωσε ο ιρανός ναύαρχος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

"Επειτα από εξέταση, αποκαλύφθηκε ότι η είσοδος των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα οφείλεται σε βλάβη του συστήματος πλοήγησης. Το θέμα βαίνει προς επίλυσιν", πρόσθεσε.

«Προκλητικές και αντιεπαγγελματικές» μανούβρες από αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Απελευθερώνονται οι Αμερικανοί ναύτες από τις ιρανικές Αρχές

Αμερικανικά πλοία κατέλαβε το Ιράν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ