Μακελειό στη Συρία - Τουλάχιστον 250 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών
Μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις, αν όχι η πιο πολύνεκρη, στα πέντε χρόνια που μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία σημειώθηκε το Σάββατο, στην πόλη Ντείρ αλ Ζορ, με δράστες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 85 άμαχοι και 50 φιλοκυβερνητικοί μαχητές δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές.
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ωστόσο, επικαλούμενο τις μαρτυρίες κατοίκων της πόλης, κάνει λόγο για τουλάχιστον 250 νεκρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.
Η επίθεση ξεκίνησε με την εισβολή βομβιστών καμικάζι στην πόλη και συνεχίστηκε με δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν έφοδο στις συνοικίες Μπεγκαϊλίγια και Αγιάς της Ντείρ αλ Ζορ, αποκεφαλίζοντας πολλά από τα θύματά τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στη Μπουρκίνα Φάσο
Οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις που συνδέονταν με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Κατά την ανταλλαγή κρατουμένων Ιράν - ΗΠΑ απελευθερώθηκε και ο δημοσιογράφος Τζέισον Ρεζαϊάν
Ουκρανία: Διακοπή λειτουργίας στα δορυφορικά συστήματα Starlink ανέφεραν Ρώσοι στρατιωτικοί
15:05
Η θρυλική «Λόλα», πιο σύγχρονη από ποτέ, ζωντάνεψε στο Θέατρο Παλλάς
14:59
Η AEGEAN και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας
14:52
Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν δύο πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο
14:47