ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Παρίσι: Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τον δράστη

Επίθεση στο Παρίσι: Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τον δράστη
AP

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν οποιαδήποτε υπόθεση στην έρευνά τους για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Ένας 45χρονος βοηθός πληροφορικάριος σκότωσε χθες Πέμπτη τρεις αστυνομικούς και έναν διοικητικό υπάλληλο μέσα στο κτήριο της αστυνομίας του Παρισιού προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν αστυνομικό.

Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο επιτιθέμενος είχε μεταστραφεί στο Ισλάμ πριν από 18 μήνες. Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με ένα πιθανό κίνητρο για την επίθεση και είπαν πως εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακαλύψουν αν υπάρχει κάποια σύνδεση με την τρομοκρατία.

«Καμία υπόθεση δεν αποκλείεται σε αυτό το στάδιο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν. Είπε ότι δεν θα απαντούσε σε περισσότερες ερωτήσεις για το θέμα.

«Ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, πολύ ήρεμος. Τον έβλεπα να πηγαίνει στο τέμενος, όμως ασκούσε ήρεμα την πίστη του» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γειτόνισσά του.

Σύμφωνα με κατοίκους, είχε δύο παιδιά ηλικίας 9 και 3 ετών.

Ο υπάλληλος, ο οποίος έπασχε από κώφωση, δεν είχε «ποτέ επιδείξει προβληματική συμπεριφορά», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ιστορικό Ιλ ντε λα σιτέ στον ποταμό Σηκουάνα κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η γαλλική πρωτεύουσα συνταράχθηκε από βίαιες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες.

Συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμοί από ισλαμιστές μαχητές τον Νοέμβριο του 2015, στο θέατρο Μπατακλάν και άλλα σημεία στην περιοχή του Παρισιού είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι στις πιο φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ