ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Έσεξ: Έφοδοι στη Βόρεια Ιρλανδία για την υπόθεση με τους 39 νεκρούς - Τα σενάρια των Αρχών

Φρίκη στο Έσεξ: Έφοδοι στη Βόρεια Ιρλανδία για την υπόθεση με τους 39 νεκρούς - Τα σενάρια των Αρχών
ASSOCIATED PRESS / ALASTAIR GRANT

Εφόδους σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στη Βόρεια Ιρλανδία πραγματοποίησαν μέσα στη νύχτα οι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να βρουν περαιτέρω στοιχεία, ώστε να ταυτοποιήσουν τις σορούς των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό, στο βιομηχανικό πάρκο του Έσεξ, 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το βρετανικό Guardian, οι έφοδοι της βρετανικής αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη του 25χρονου Μο Ρόμπινσον, ο οποίος φέρεται ως ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης». Ο Ρόμπινσον, με καταγωγή από την πόλη Πορτατάουν, κρατείται και ανακρίνεται από τις βρετανικές Αρχές ως ύποπτος για τη μαζική δολοφονία 38 ενήλικων ατόμων κι ενός εφήβου.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί διεξάγουν μια παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας.

Σε ό,τι αφορά το φορτηγό, οι εκτιμήσεις των βρετανικών ΜΜΕ αναφέρουν πως τα θύματα πέθαναν από το υπερβολικό ψύχος, καθώς μέσα στο φορτηγό-ψυγείο επικρατούσαν θερμοκρασίες πολύ κοντά στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Στο «μικροσκόπιο» τα ίχνη του φορτηγού

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία του Έσεξ προχώρησε σε διόρθωση της ανακοίνωσής της, αναφορικά με την πορεία που ακολούθησε το φορτηγό.

Σε νεότερη ενημέρωσή τους, οι Αρχές ανέφεραν ότι τελικά το βαρύ όχημα είχε φτάσει στη Βρετανία μέσω Βελγίου και όχι μέσω Ιρλανδίας, όπως λανθασμένα είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Ειδικότερα, το φορτηγό, είχε ξεκινήσει από την πόλη Ζεεμπρούγκε του Βελγίου και είχε φτάσει στο Πέρφλιτ της Αγγλίας με πλοίο.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, δήλωσε πως το φορτηγό ήταν καταγεγραμμένο στην πόλη της Βάρνας στο όνομα μιας εταιρείας, που ανήκει σε γυναίκα από την Ιρλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ