ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νευρικό κλονισμό πιθανώς υπέστη ο στρατιώτης που σκότωσε 8 συναδέλφους του

Ρωσία: Νευρικό κλονισμό πιθανώς υπέστη ο στρατιώτης που σκότωσε 8 συναδέλφους του
AP Photo/Evgeniy Maloletka

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ σε στρατιωτική μονάδα της ρωσικής Άπω Ανατολής σκοτώνοντας οκτώ συναδέλφους του και τραυματίζοντας άλλους δύο, είναι πιθανόν να υπέστη νευρικό κλονισμό για προσωπικούς λόγους και όχι για λόγους που σχετίζονται με την στρατιωτική του θητεία.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το τόπο του συμβάντος, ο στρατιώτης ενδέχεται να υπέστη νευρικό κλονισμό, ο οποίος σχετίζεται με προσωπικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την στρατιωτική του θητεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ εναντίον των συναδέλφων του, αφοπλίσθηκε και συνελήφθη.

Μεταξύ των θυμάτων, όπως έγινε γνωστό, είναι δύο αξιωματικοί και έξι στρατιώτες, στρατεύσιμοι και μόνιμοι.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, συνέβη περίπου στις 18.20 (τοπική ώρα) κατά τη διάρκεια αλλαγής φρουράς στο στρατόπεδο, όταν στρατιώτης του τμήματος τεχνικών υποδομών του στρατοπέδου άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επιτόπου οκτώ στρατιώτες και να τραυματισθούν δύο.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει αεροπορικώς επιτροπή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αντρέι Καρταπόλοφ, για να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ