ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: 32 νεκροί, 66 τραυματίες σε επίθεση βομβιστών καμικάζι

Καμερούν: 32 νεκροί, 66 τραυματίες σε επίθεση βομβιστών καμικάζι
Zabiullah Ghazi/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Images

Βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 32 άτομα και τραυμάτισαν ακόμα 66 σε μια πόλη του βόρειου Καμερούν, την Κυριακή, σε μια από τις πλέον φονικές επιθέσεις στο κράτος της κεντρικής Αφρικής το οποίο προσπαθεί να ελέγξει τη βία που προκαλεί η οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Το κρατικό ραδιόφωνο και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι τέσσερις εκρήξεις έγιναν σε μια γεμάτη αγορά και στις εισόδους της πόλης Μπόντο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τα οχυρά της οργάνωσης των ισλαμιστών στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Ένας αξιωματούχος της περιοχής, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς όσοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, ισχυρίστηκε ότι οι τζιχαντιστές είχαν μπει στην πόλη όταν υπήρχε χαμηλή ορατότητα λόγω των εποχιακών ανέμων που μεταφέρουν πολλή σκόνη.

Ενώ δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθυνών για την επίθεση, το Βόρειο Καμερούν έχει γίνει στόχος όλο και συχνότερων επιθέσεων αυτοκτονίας καθώς η Μπόκο Χάραμ έχει αυξήσει την ενδοσυνοριακή βία που έχει επίσης επεκταθεί στο Τσαντ και τον Νίγηρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ