«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών, Τραμπ και Ερντογάν «επαναβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Τραμπ», ανέφερε η Άγκυρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους συζήτησαν επίσης «διμερή θέματα και τις περιφερειακές εξελίξεις».
Την μετάβαση του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε αμέσως μετά και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.
Ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι θα ακύρωνε το ταξίδι αυτό λόγω της έντασης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
SPONSORED
Μυστική επίσκεψη στα ΗΑΕ έκανε ο Νετανιάχου εν μέσω πολέμου με το Ιράν
22:42
Συνελήφθη στην Κένυα Έλληνας καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης
22:33
Η αντιπολίτευση καλεί τον Εισαγγελέα Α.Π. και τον διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Διαφάνειας
22:24
Eurovision 2026: Τραυματίστηκε ο Akylas - «Θα είμαστε μια χαρά μέχρι τον τελικό»
22:14