ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Αυτοκτόνησε ο δράστης

Επίθεση σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Αυτοκτόνησε ο δράστης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LUKAS KABON

Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι ο ένοπλος που πυροβόλησε και σκότωσε έξι ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου της Οστράβα στην Τσεχία.

Η αστυνομία που τον αναζητούσε ανέφερε ότι περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο που αναζητούσαν οι Αρχές και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι είναι νεκρός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ότι η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε αίθουσα αναμονής και ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, ενώ ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ ανέφερε ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Γίρι Χάβρλαντ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας κατέληξε αργότερα στο χειρουργείο. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά ανάμεσά τους δεν βρίσκεται ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, είπε ο ίδιος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 π.μ. στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και η αστυνομία μεριμνά για την ασφάλεια των παρακείμενων περιοχών.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015, όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ