Μακελειό στο Νότιο Σουδάν: Έκαψαν γυναίκες και παιδιά - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Νομάδες της φυλής των Μισερίγια φέρεται να σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, με κάποιους από αυτούς να κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους, σε μια επίθεση σε ένα χωριό στη διαφιλονικούμενη επαρχία Αμπιέι στα σύνορα του Νότιου Σουδάν.
Το καθεστώς της Αμπιέι υποτίθεται πως θα επιλυόταν μέσω ενός δημοψηφίσματος έπειτα από μια συμφωνία ειρήνης που συνήφθη το 2005, που έθεσε τέρμα σε δεκαετίες εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στους αντάρτες του Νότου και στην κυβέρνηση του Χαρτούμ και κατέληξε στην ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν τον Ιούλιο του 2011. Το δημοψήφισμα όμως δεν έγινε ποτέ.
Οι φυλές Μισερίγια και Ντίνγκα Νγκοκ βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη για τον έλεγχο της Αμπιέι, μιας περιοχής που παράγει πετρέλαιο.
Η επίθεση ξεκίνησε στις 7:00 τοπική ώρα, δήλωσε ο Κουόλ Αλόρ Κουόλ, επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας, όταν οι νομάδες εισέβαλαν στο χωριό Ντίνκα του Κολόμ, κοντά στην πόλη Αμπιέι και έβαλαν φωτιά σε οικείες.
«Πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα», είπε ο Κουόλ. Ανάμεσα στα θύματα είναι 8 παιδιά, 10 γυναίκες και 12 άνδρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Περίπου 15 παιδιά, ηλικιών από 5 έως 10 ετών, απήχθησαν, ενώ αρκετοί άλλοι αγνοούνται. Ακόμη 18 χωρικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.
Οι δράστες πιθανώς να στόχευαν να εκδιώξουν τους κατοίκους από την περιοχή, εκτίμησε ο Κουόλ Αλόρ Κουόλ.
SPONSORED
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45