ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θερμική κάμερα προστατεύει τον Ερντογάν στην Εθνοσυνέλευση

Κορωνοϊός: Θερμική κάμερα προστατεύει τον Ερντογάν στην Εθνοσυνέλευση
(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Προσωπικά μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό λαμβάνει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε την Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση συνοδευόμενος από έναν επιπλέον εικονολήπτη, καθώς και έναν βοηθό του που ήταν εξοπλισμένος με μια θερμική κάμερα και ήλεγχε τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε ο Τούρκος ηγέτης για πυρετό.

Ο βοηθός του Τούρκου προέδρου σκάναρε τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντογάν, μόλις έφθασε στο κοινοβούλιο σήμερα, που η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Ερντογάν είπε αργότερα σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει όλους τους πολίτες της. «Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα μας», επισήμανε.

Αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου είπε ότι η θερμική κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν στο μέλλον προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή του στον ιό.

Ο 66χρονος πρόεδρος απέφυγε τις χειραψίες με αξιωματούχους αυτήν την εβδομάδα κι αντ’ αυτού έβαζε το χέρι του στην καρδιά του στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες και με τους νέους πρέσβεις στην Άγκυρα.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Ερντογάν εξηγούσε την πράξη του με μια λέξη: «Κορωνοϊός!».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο κρούσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ευρώπη. Η οικογένειά του έχει τεθεί σε καραντίνα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ