Ερντογάν: Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού σε 2-3 εβδομάδες
Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία του νέου κορωνοϊού σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους συμπολίτες τους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.
«Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο», είπε στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Τούρκος πρόεδρος.
«Αναχαιτίζοντας την ταχύτητα της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», τόνισε.
«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, "Μείνε στο σπίτι, Τουρκία"», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης.
Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι την Τρίτη, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι.
Ο Κοτζά είπε ότι 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.
Φεύγουν οι τελευταίοι αδειούχοι του Αύγουστου - 27.000 επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια
09:21
Από το Λόκερεν του Βελγίου στη Μυτιλήνη - Έκανε 3.000 χιλιόμετρα με ποδήλατο
09:12
Αρχαίο DNA από τους Νεάντερταλ μπορεί να χαρίζει περισσότερους μύες σε ορισμένους ανθρώπους
09:00
Η Audi εξετάζει πώς θα σώσει τον εμβληματικό πεντακύλινδρό της
08:51