ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο βίντεο: Αρκούδα ακολουθεί ένα 12χρονο

Απίστευτο βίντεο: Αρκούδα ακολουθεί ένα 12χρονο
Loris Calliari

Έναν απρόσμενο… συνοδοιπόρο είχε ένας 12χρονος από την Ιταλία ο οποίος έκανε πεζοπορία με την οικογένειά του.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, μια καφέ αρκούδα ακολουθούσε το παιδί, το οποίο διατήρησε την ψυχραιμία του την ώρα που το άγριο ζώο κινούνταν προς το μέρος του.

Στο βίντεο ακούγεται ο πατριός του Αλεσσάντρο να του λέει «έλα, έλα», ενώ η αρκούδα κρυβόταν πίσω από θάμνους.

Ο Λόρις Καλιάρι μίλησε στο CNNi για την εμπειρία τους. Όπως περιέγραψε, το πρωί της Κυριακής, μια ομάδα έξι οικογενειών οργάνωσε μια εκδρομή στο βουνό.

Το παιδί μάζευε κουκουνάρια στους θάμνους, όπου όπως πιστεύουν, η καφέ αρκούδα κοιμόταν.

Ο Καλλιάρι συνέχισε λέγοντας πως ο Αλεσσάντρο, ο οποίος αγαπάει τα ζώα, και ιδιαίτερα τις αρκούδες, όταν είδε το άγριο ζώο, ζήτησε από τον πατριό του να τον βγάλει μια φωτογραφία.

Τελικά, τράβηξε ένα βίντεο.

«Πρόσεξα πως κινούνταν και είπα στον Αλεσσάντρο να περπατάει αργά και με προσοχή και πως θα τον έβγαζα φωτογραφία. Ήμουν νευρικός στην αρχή αλλά είδα πως η αρκούδα δεν τρόμαξε και δεν ήταν επιθετική, όποτε ηρέμησα», ανέφερε.

Ωστόσο δεν κράτησαν όλοι την ψυχραιμία τους. Η μητέρα του παιδιού και η γιαγιά είχαν αναστατωθεί πολύ και φώναζαν. Ο 12χρονος από την άλλη ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και παρέμεινε ήρεμος.

Το παιδί, ένα μήνα πριν το περιστατικό, είχε δει ένα βίντεο στο YouTube με οδηγίες για το τι να κάνεις εάν βρεθείς κοντά σε μια αρκούδα, έτσι ήξερε πώς πρέπει να φερθεί.

Μετά από λίγη ώρα η αρκούδα έχασε το ενδιαφέρον της και έφυγε και ο Αλεσσάντρο ακούγεται να λέει «έβγαλες τελικά τη φωτογραφία;».

Τελικά η οικογένεια δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook και γρήγορα έγινα viral.

Με πληροφορίες από: Nail-biting video shows brown bear following child on family hike
By Hada Messia and Amy Woodyatt, CNN



ΔΗΜΟΦΙΛΗ