Γαλλία: Πυροβολισμοί σε επαγγελματική συνάντηση – Τρεις νεκροί, αυτοτραυματίστηκε ο δράστης
Τρεις νεκρούς και έναν τραυματία άφησε πίσω του μία επαγγελματική συνάντηση στη δυτική Γαλλία, όταν ένας υπάλληλος άνοιξε πυρ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα αλλά οι αρχές επιβεβαίωσαν πως υπάρχει επαγγελματική σχέση μεταξύ του δράστη -ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση- και της εταιρείας στο Saint-Varent, 366 χιλιόμετρα από το Παρίσι, όπου σημειώθηκε η επίθεση.
«Το περιστατικό συνέβη στα γραφεία της εταιρείας, ένας υπάλληλος του οποίου η θέση παραμένει για την ώρα ασαφής, εισέβαλε στη διοικητική πτέρυγα και μπήκε σε ένα δωμάτιο όπου εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη ένα εταιρικό meeting», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Αφού πυροβόλησε εν ψυχρώ τρία άτομα, ο δράστης έστρεψε στη συνέχεια το όπλο στον εαυτό και αυτοτραυματίστηκε.
Τριάντα αξιωματικοί έφτασαν στο σημείο και ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Είχε κριθεί ακατάλληλος
«Ήταν σε υποχρεωτική άδεια και όπως φαίνεται είχε κριθεί ακατάλληλος για να επιστρέψει στη δουλειά. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον λόγο. Μπορεί να είναι απλώς ένας παράγοντας που να συνετέλεσε, είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο αλλά όλα παραμένουν ανοικτά», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.
«Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι αυτήν την ώρα, θα μπορούσε να σχετίζεται με κάποια ερωτική σχέση ή να είναι πράξη τρέλας ενός διαταραγμένου ατόμου», κατέληξε.
Με πληροφορίες από Shooting at a business meeting in France kills three, by Benjamin Berteau, CNN
Βουλιαγμένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης του 34χρονου δύτη από ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα (vids)
10:15
Ακρίβεια: «Δεν βγαίνει ο μήνας» – Πολίτες μιλούν στο CNN Greece για τη νέα πίεση σε καύσιμα και τρόφιμα
10:09
Σφοδρό τροχαίο στην Πύργου-Κυπαρισσίας: ΙΧ κόπηκε στα δύο - Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει 30χρονος (vid&pics)
10:00
Social media: Το σημείο καμπής και οι πιθανές αλλαγές μετά την καταδίκη Meta και Google (vid)
09:49