ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Άντριου αποτελεί οριστικό παρελθόν για τη βρετανική μοναρχία - Αμετάκλητη η αποπομπή του

Ο πρίγκιπας Άντριου αποτελεί οριστικό παρελθόν για τη βρετανική μοναρχία - Αμετάκλητη η αποπομπή του
Joe Giddens/PA via AP

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times, ο πρίγκιπας Άντριου, o οποίος παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του πέρυσι, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάϊν, δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ σε αυτά.

Η απομάκρυνσή του από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και από κάθε είδους επίσημη εκδήλωση και δραστηριότητα στο πλαίσιο των βασιλικών του καθηκόντων, ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από μια συνέντευξή του στο BBC, η οποία χαρακτηρίστηκε κόλαφος και όχι άδικα.

Σε αυτήν ο πρίγκιπας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς γνωρίστηκε με τον Επστάιν, γιατί είχε μείνει στο σπίτι του το 2010 αλλά και στους ισχυρισμούς ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 17χρονη τότε Βιρτζίνια Ρόμπερτς.

Ο Άντριου επέδειξε μια πολύ αλαζονική και αλλοπρόσαλη στάση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, βαραίνοντας ακόμα περισσότερο την -ήδη- όχι και τόσο ευχάριστη θέση του.

AP 19325388808468

(AP Photo)

Λίγες μέρες μετά, η Ελισάβετ τον ανάγκασε να παραιτηθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του και έκτοτε ο έκπτωτος πρίγκιπας βρισκόταν σε αναμονή, ελπίζοντας ότι το γεγονός θα ξεχαστεί και θα ο ίδιος θα επανέλθει στο προηγούμενο στάτους του.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί και η αποπομπή του είναι, όπως φαίνεται, οριστική και αμετάκλητη.

«Ο πρίγκιπας ήλπιζε ότι η αλλαγή της "κατάστασής" του θα ήταν προσωρινή, αλλά αυτές οι ελπίδες του έχουν εξαφανιστεί», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Όσο για το αν αυτή η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, οι The Sunday Times εξηγούν ότι «η βασιλική οικογένεια δεν σχεδιάζει να επανεξετάσει τη θέση του».

Παρά την εξέλιξη αυτή, ο Άντριου θα διατηρήσει τους τίτλους του, όπως και το εισόδημά του, το οποίο έτσι κι αλλιώς πληρώνει η Ελισάβετ από την τσέπη της. Αυτή τη στιγμή ο Άντριου είναι όγδοος στη σειρά διαδοχής (ήταν έβδομος πριν γεννηθεί ο Άρτσι) και πιθανώς έτσι θα παραμείνει, εάν η Μέγκαν και η Κέιτ δεν κάνουν άλλα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ