ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος»: Τι λέει η μητέρα του Έλληνα ομογενή που σκοτώθηκε στη Ν. Υόρκη

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος»: Τι λέει η μητέρα του Έλληνα ομογενή που σκοτώθηκε στη Ν. Υόρκη
Screengrab

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος» για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή, Γιώργου Ζαπάντη, που κατέληξε λίγη ώρα αφότου αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν και τον «χτύπησαν» με όπλο τέιζερ, σύμφωνα με τη μητέρα του.

Η κ. Αθανασία Ζαπάντη, δηλώνει ακόμη συγκλονισμένη από το συμβάν, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν λόγια για μία μάνα, παιδί 29 χρονών, να το χάσει».

Αναφερόμενη στο γιατί έπεσε νεκρός ο γιος της, μιλώντας στο thebest.gr, αναφέρει πως έγινε «χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Τίποτα. Ούτε έκλεψε, ούτε μαχαίρωσε, ούτε χτύπησε, ούτε έκανε τίποτα το παιδί μου».

Ωστόσο, η μητέρα του θύματος λέει «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μένουν πάνω από την οικία του 29χρονου και αποφάσισαν να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή που οι αστυνομικοί «χτυπούσαν» με τέιζερ τον γιο της.

Τέλος, καταλήγει πως «δεν υπάρχει χειρότερο από μία μάνα να χάσει το παιδί της έτσι».

Η κλήση στη μητέρα του πριν πέσει νεκρός

Η μητέρα του, μάλιστα, αποκάλυψε στο τοπικό κανάλι της Νέας Υόρκης, Pix11, ότι ο γιος της την πήρε τηλέφωνο όταν αντιλήφθηκε πως η αστυνομία βρισκόταν έξω από την πόρτα του.

«Μου είπε "μαμά, πρέπει να έρθεις σπίτι τώρα. Βλέπω πολλούς αστυνομικούς απ' έξω". Του είπα πως ήμουν στη δουλειά και δεν μπορούσα».

Η κ. Αθανασία υποστηρίζει επίσης ότι οι αστυνομικοί έσπασαν το πλέξιγκλας της πόρτας και εισέβαλαν στην οικία με τη βία.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας στενός φίλος της οικογένειας πήγε για να δει τι συνέβαινε. Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο, ο 30χρονος ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος και γίνονταν προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

Το χρονικό

Οι Αρχές έλαβαν κλήση για έναν 30χρονο με σπαθί σαμουράι στα χέρια του σε γειτονιά του Κουίνς. Όταν έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τον άνδρα στο υπόγειο του σπιτιού του και τον διέταξαν να πετάξει το όπλο.

«Πλησίασε τους αστυνομικούς με το σπαθί και εκείνοι τον χτύπησαν με τέιζερ» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του New York Post.

Κατά τη σύλληψή του ο Γιώργος Ζαπάντης υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ