ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Απίστευτη «αναμέτρηση» ενός 27χρονου οδηγού με το πιο επικίνδυνο φίδι του κόσμου

Αυστραλία: Απίστευτη «αναμέτρηση» ενός 27χρονου οδηγού με το πιο επικίνδυνο φίδι του κόσμου
FACEBOOK / QUEENSLAND POLICE

Όταν ένας αστυνομικός της Τροχαίας σταμάτησε ένα γερανοφόρο όχημα σε αυτοκινητόδρομο της Αυστραλίας, δεν πίστευε ότι θα έβρισκε μέσα σε αυτό ένα από τα πιο θανατηφόρα φίδια του κόσμου.

Ο οδηγός του οχήματος, ένας 27χρονος με το όνομα Τζίμι, κατευθυνόταν στο αυτοκινητόδρομο Ντόσον στην πολιτεία Κουίνσλαντ με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, όταν ξαφνικά είδε ένα ερπετό μέσα στο αυτοκίνητο.

Δεν άργησε να καταλάβει ότι επρόκειτο για ένα ανατολικό καφέ φίδι – ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες είδος φιδιού, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο στην Αυστραλία για την πλειονότητα των θανάτων από δάγκωμα ερπετών.

«Όσο περισσότερο κινούσα τα πόδια μου, τόσο το φίδι άρχισε να τυλίγεται γύρω μου. Το κεφάλι του ξεκίνησε να χτυπά πάνω στο κάθισμα του οδηγού στο σημείο ανάμεσα στα πόδια μου», κατέθεσε ο Τζίμι.

Ο 27χρονος οδηγός νόμιζε πως το φίδι τον είχε δαγκώσει και φοβήθηκε για τη ζωή του. Τα ανατολικά καφέ φίδια είναι εξαιρετικά γρήγορα και θανατηφόρα, ενώ το δηλητήριό τους προκαλεί παράλυση και εγκεφαλική αιμορραγία.

Έτσι ο Τζίμι σκότωσε το φίδι, πάτησε το γκάζι και κατευθύνθηκε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο. Τότε ακριβώς τον εντόπισε η Τροχαία να οδηγεί με 123 χλμ./ώρα και του ζήτησε να σταματήσει στο πλάι του δρόμου.

«Ένα καφέ φίδι ή φίδι τίγρης βρίσκεται στην καρότσα του φορτηγού, νομίζω ότι με δάγκωσε, ήταν μαζί μου μέσα στο αυτοκίνητο», ακούγεται να λέει ο Τζίμι στον αστυνομικό που τον σταμάτησε, σε βίντεο που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα την Τρίτη. «Μπορείς να αισθανθείς τον χτύπο της καρδιάς μου, φίλε», είπε.

Τότε ο αστυνομικός είδε το φίδι να κείτεται νεκρό στο πίσω μέρος του φορτηγού και αμέσως κάλεσε σε βοήθεια.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, με τους τραυματιοφορείς να διαπιστώνουν ότι το φίδι δεν είχε δαγκώσει τελικά τον Τζίμι, αλλά ο ίδιος είχε υποστεί σοκ.

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν υπήρξα τόσο χαρούμενος, βλέποντας τα κόκκινα και μπλε φώτα του ασθενοφόρου», είπε ο Τζίμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ