ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισπανία: Το 1.000.000 αγγίζουν τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ισπανία: Το 1.000.000 αγγίζουν τα κρούσματα
AP Photo / Emilio Morenatti

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέερα ότι κατέγραψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 37.889 περιπτώσεις μολύνσεων από κορωνοϊό, οι οποίες αυξάνουν σε 974.449 τον συνολικό αριθμό.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό αυξήθηκε με 217 νέους θανάτους από την Παρασκευή, φτάνοντας συνολικά τους 33.992.

Η Μαδρίτη δεν γνωστοποιεί δεδομένα της πανδημίας μέσα στα Σαββατοκύριακα.

Τις πρόσφατες εβδομάδες, η Ισπανία καταγράφει τακτικά πάνω από 12.000 ημερήσια κρούσματα μετά το ρεκόρ των άνω των 16.000 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο οι Αρχές της αυτόνομης περιοχής της Κανταβρίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, είχαν καλέσει τους περίπου 530.000 κατοίκους της να «αυτοαπομονωθούν» λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης τονίστηκε ότι «οι υγειονομικές αρχές συνιστούν την εθελούσια αυτοαπομόνωση και συμβουλεύουν να περιοριστούν στο μέγιστο οι κοινωνικές επαφές και οι μετακινήσεις».

Οι κάτοικοι θα πρέπει επίσης, στο βαθμό που είναι εφικτό, να ματαιώσουν ή να αναβάλουν οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους, να μην πηγαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια και να μην κυκλοφορούν έξω μετά τις 10 το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ