ΚΟΣΜΟΣ

Λυών: Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιερέας

Λυών: Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιερέας
Η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην οποία σημειώθηκε η επιθεση

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λυών, μετά την ένοπλη επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην οδό St-Lazare που είχε ως αποτελέσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός Έλληνα ορθόδοξου ιερέα.

Σύμφωνα με τη γαλλική Αστυνομία, ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Πηγή της Αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με καραμπίνα.

O ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδει το BBC. Ανώνυμη πηγή της γαλλικής αστυνομίας είπε στο Reuters ότι ο 50χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έλαβε χώρα στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Λυών.

Την υπόθεση παρακολουθεί από κοντά, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει τοποθετηθεί επισήμως η Μητρόπολη Γαλλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν ο ιερέας κλείδωνε την εκκλησία, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).

Σαρλ Μισέλ: «Καταδικάζουμε τη φρικτή πράξη»

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Tο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, στην Place Jean-Mace, και προειδοποιεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το περιστατικό αυτό έρχεται δύο μέρες μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις σε Νίκαια, Αβινιόν, Σαουδική Αραβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ