ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γηροκομείο στα Ιωάννινα: Κατέληξε 92χρονος ασθενής

Κορωνοϊός - Γηροκομείο στα Ιωάννινα: Κατέληξε 92χρονος ασθενής
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας 92χρονος άνδρας που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και διαγνώστηκε με κορωνοϊό στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων κατέληξε το απόγευμα της Τρίτης, μετά από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας επίσης θετικούς στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Φιλιατών, με τη μεταφορά και των υπολοίπων πέντε περιστατικών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων να κρίνεται απαραίτητη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μέχρι στιγμής, 24 φιλοξενούμενοι εξακολουθούν να παραμένουν στον οίκο ευγηρίας με την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο να είναι επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν καθώς οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι, όπως μεταδίδει το epirus-tv.

Στο νοσοκομείο Φιλιατών σε απομονωμένη πτέρυγα 9 κλινών νοσηλεύονται 5 ακόμη ηλικιωμένοι, δύο γυναίκες και τρεις άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Τη μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία ζήτησε χθες, Τρίτη, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείο στα Ιωάννινα, διότι λόγω της διασποράς του ιού μόλις πέντε εργαζόμενοι βρίσκονται στο γηροκομείο, και δεν επαρκούν για τη νοσηλεία των ασθενών.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες ημέρες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα έχει ζητήσει από την Κυριακή ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ