ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα» λέει ο Τραμπ λίγο μετά την αποδοχή ήττας

Εκλογές ΗΠΑ: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα» λέει ο Τραμπ λίγο μετά την αποδοχή ήττας
AP Photo/Evan Vucci

Ενώ αρχικά φάνηκε να παραδέχεται την ήττα του, ο Ντόναλντ Τραμπ με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, αμφιβητεί και πάλι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, επαναλαμβάνοντας τον αβάσιμο ισχυρισμό περί νοθείας. 

Αναφερόμενος στη νίκη του Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι «κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες».

«Κανένας παρατηρηρτής δεν επιτράπηκε, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ακροαριστερή ιδιωτική εταιρεία, την Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε να πληροί καν τις προϋποθέσεις για το Τέξας (όπου κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηλά ΜΜΕ & άλλα», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μάρκαρε την ανάρτησή του ως αμφισβητούμενη.

«Νοθευμένες εκλογές. Θα νικήσουμε!»

«Όλες οι μηχανικές “βλάβες” που έλαβαν χώρα το βράδυ των εκλογών ήταν στην πραγματικότητα εκείνοι, που πιάνονταν προσπαθούν να κλέψουν ψήφους. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι επιστολική ψήφος είναι ένα αρρωστημένο αστείο!» έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ σε μια σειρά από πολιτείες-κλειδιά τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει το 2016. Ο Μπάιντεν εξάλλου κέρδισε 5.5 εκατομμύρια ψήφους-ή 3,6%-περισσότερες από τον Τραμπ.

Το επιτελείο του Τραμπ έχει καταθέσει αγωγές επιχειρώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες, ανεπιτυχώς, και νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανατραπεί με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα.

Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δ.εν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ