ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πέρασε από το Κογκρέσο το πολυαναμενόμενο πακέτο βοήθειας για τους πληγέντες του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Πέρασε από το Κογκρέσο το πολυαναμενόμενο πακέτο βοήθειας για τους πληγέντες του κορωνοϊού
AP Photo/Nam Y. Huh

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας) το σχέδιο στήριξης της οικονομίας, το οποίο προβλέπει δαπάνες ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η έγκριση του σχεδίου, αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από τη Γερουσία, ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή και κύρωσή του από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το πακέτο βοήθειας «χαιρέτισε» ο εκλεγέντας πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε όμως ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να από τη νέα χρονιά να εργαστεί προκειμένου να το στηρίξει.

Πολλά προγράμματα ανακούφισης για τις συνέπειες της Covid-19 πρόκειται να λήξουν στο τέλος του μήνα με αποτέλεσμα περίπου 12 εκατομμύρια Αμερικανοί να κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβασή τους σε επιδόματα ανεργίας, αναφέρει το BBC.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, είναι αντιμέτωπες με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα.

Χθες Δευτέρα, καταγράφηκαν 1.658 θάνατοι και 190.972 μολύνσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς, τα οποία εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα). Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ανέρχονταν σε 18.006.061.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ