Handelsblatt: Περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στη Volkswagen με πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση
Ανανεώθηκε:
Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen σχεδιάζει να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε υπαλλήλους της, μεγαλύτερης ηλικίας, με βάση ένα πρόγραμμα κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.
Η εφημερίδα επικαλείται μια εκπρόσωπο η οποία επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατάληξε σε ένα σχέδιο να προσφέρει μερική συνταξιοδότηση σε εργαζομένους της που γεννήθηκαν το 1964 και πρόωρη συνταξιοδότηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία είπαν ότι η Volkswagen θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αρχικά επρόκειτο να ισχύσει μόνο στο πρώτο τρίμηνο. Προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών μπορεί να γίνουν μόνο σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία των πληροφοριών και το λογισμικό.
Η Volskwagen δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Πάσχα - Έως και 40 ευρώ ακριβότερο το ταξίδι (vids)
05:00
Ακριβότερα πρόστιμα και ποινές για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
04:00
«Τρέχουν» οι αιτήσεις του Youth Pass - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Εξειδικευμένα εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ - Περιορισμένος αριθμός θέσεων
02:00