Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Άντονι Μπλίνκεν
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίκεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τους ομολόγους του του ΝΑΤΟ, αλλά και αξιωματούχους της ΕΕ, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να ανοικοδομήσει τις διατλαντικές της σχέσεις, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητΗθούν οι αλλαγές που προτάθηκαν για τη Βορειοατλαντική Ένωση καθώς και οι ανησυχίες για την Κίνα και τη Ρωσία, την κλιματική αλλαγή, την κυβερνοασφάλεια, την ενεργειακή ασφάλεια και άλλα θέματα, επεσήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να συζητήσουν την πανδημία covid-19 και την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τις προσπάθειες για την ενίσχυση της δημοκρατίας.
«Οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες θα επαναβεβαιώσουν τη δέσμευση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους μας και τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην κοινή μας ατζέντα», τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ομόφωνη η καταδίκη των ξένων ηγετών
13:05
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας παρατείνονται οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και ειδοηματικά όρια
12:57
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Ευθεία προσβολή κατά της Δικαιοσύνης η επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές
12:51
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36