ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Sputnik V: Συμφωνία Κίνας - Ρωσίας για παραγωγή 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου

Κορωνοϊός - Sputnik V: Συμφωνία Κίνας - Ρωσίας για παραγωγή 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί σε 57 χώρες του κόσμου Saeed Kaari/IKAC via AP

Συμβόλαιο για την παραγωγή περισσοτέρων από 100 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik V, υπέγραψε η κινεζική φαρμακευτική εταιρία TopRidge Pharma.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) το οποίο έχει αναλάβει και την προώθηση του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό, Ρωσία και Κίνα πρόκειται να συνεργαστούν στον τομέα της διενέργειας κλινικών δοκιμών στην Κίνα, προκειμένου να προωθηθεί η χρήση του εκεί.

Η εταιρεία TopRidge Pharma, θα αναλάβει την διανομή του εμβολίου στην ηπειρωτική χώρα, στο Χονγκ Κόνγκ, στο Μακάο και στην Ταϊβάν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου, το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η κινέζικη εταιρία Shenzhen Yuanxing Gene-tech είχαν συμφωνήσει για την παραγωγή τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, Sputnik V, στην Κίνα, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση του RDIF, επισημαίνοντας ότι με τα εμβόλια που θα παραχθούν θα καταστεί δυνατόν να εμβολιασθούν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το RDIF, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και το εμπορεύεται σε όλο τον κόσμο, ανέφερε πως η εμπορική παραγωγή του εμβολίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί σε 57 χώρες του κόσμου με συνολικό πληθυσμό που υπερβαίνει το 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου είναι 91,6%, ενώ τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που επιβεβαιώνουν το ποσοστό αυτό είχαν δημοσιευθεί στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ