ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επανεκκίνηση του τουρισμού έως τις 2 Ιουνίου και νησιά «covid free» α λα ελληνικά

Ιταλία: Επανεκκίνηση του τουρισμού έως τις 2 Ιουνίου και νησιά «covid free» α λα ελληνικά
AP Photo/Paolo Santalucia

Την πρόθεση της κυβέρνησης για ολική επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ιταλία έως τις 2 Ιουνίου εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Μάσιμο Γκαραβάλια σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, κατά την οποία παρέθεσε τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις ως προς το άνοιγμα του τομέα αρμοδιότητάς του.

«Εργαζόμαστε με στόχο να ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο οι παραλίες, φυσικά στην πρώτη αυτή φάση με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν, όπως συνέβη και πέρυσι, τα καταφέρουμε για τα μέσα Μαίου» δήλωσε ο Μάσιμο Γκαραβάλια.

«Πάντως, μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάσει την αβασίλευτη Δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα» επισήμανε.

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε παράλληλα ότι «στον τομέα του, ο προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ασφαλώς τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Γκαραβάλια δήλωσε στην La Stampa ότι μια από τις δραστηριότητες που μπορεί να ανοίξει και πάλι σχετικά σύντομα είναι εκείνη των διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ξαναλειτουργήσουν κανονικά και τα ιταλικά εστιατόρια.

Σε ό,τι αφορά το «πράσινο ψηφιακό πάσο», ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού είναι της άποψης ότι θα έπρεπε να ισχύσει πριν από τις 15 Ιουνίου για μπορέσει η ελεύθερη αυτή κυκλοφορία των πολιτών να επιτρέψει και τον έγκαιρο σχεδιασμό των διακοπών.

Τέλος, σχετικά με τα νησιά «covid free», o Γκαραβάλια τόνισε:

«Μπορεί και πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Διότι, αν το κάνουν οι άλλοι και εμείς όχι, το μειονέκτημα θα είναι τεράστιο. Η Ελλάδα λέει ότι θα ξανανοίξει στις 15 Μαίου [υπό τον όρο ότι θα φέρει μαζί του κανείς αρνητικό τεστ] και θα προσφέρει νησιά covid free. Αν εμείς μείνουμε αδρανείς, θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Επιχείρηση covid free νησιά... α λα ελληνικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ