ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον δράστη που άνοιξε πυρ έξω από νοσοκομείο

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον δράστη που άνοιξε πυρ έξω από νοσοκομείο
(AP Photo/Christophe Ena)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας πυροβόλησε και σκότωσε έναν άντρα και τραυμάτισε μια γυναίκα, έξω από το νοσοκομείο Henri-Dunant στο Παρίσι, το οποίο λειτουργεί επίσης ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορωνοϊού, έχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο Henry Dunant που ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, στην οδό Michel-Ange.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 13:40, τοπική ώρα, ενώ οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν ασαφείς, με τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης να διαφεύγει με μοτοσικλέτα από το σημείο.

Έπειτα από πολλούς πυροβολισμούς μπροστά στο κτήριο, τους δύο ανθρώπους που επλήγησαν από σφαίρες ανέλαβε το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, δήλωσε αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής Le Parisien, φέρεται να συμμετείχε σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος και διακίνησης ναρκωτικών.

Η γυναίκα είναι φρουρός ασφαλείας του νοσοκομείου, διευκρίνισε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ στόχος δεν φαίνεται να ήταν το εμβολιαστικό κέντρο.

Η εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας από την την ομάδα δίωξης του εγκλήματος της διεύθυνσης αστυνομίας.

Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο AFP ότι άκουσε έξι δυνατούς πυροβολισμούς και βγαίνοντας έξω είδε έναν μαύρο άντρα γύρω στην ηλικία των 20 με 30 να κείτεται στο έδαφος νεκρός, ενώ ο κόσμος γύρω ούρλιαζε.

Μια περίμετρος ασφαλείας αναπτύχθηκε 50 μέτρα γύρω από το νοσοκομείο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα είχαν σταθμεύσει μπροστά στο κτήριο.

Πίσω από τον κλοιό, ασθενείς που είχαν κλείσει ιατρικά ραντεβού περίμεναν στην ουρά, με το νοσοκομείο να λειτουργεί προσωρινά με μειωμένο προσωπικό, δήλωσε υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ