ΚΟΣΜΟΣ

Η Λιβύη στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Σούκρι στο Κάιρο

Η Λιβύη στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Σούκρι στο Κάιρο
Intime/Pool

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι είχε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως συζητήθηκαν το ζήτημα της Ανατολικής Μεσόγειου, θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και η κατάσταση στη Λιβύη.

«Είχα ακόμη μία ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μια ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, διαβίβασα στον φίλο μου Σάμεχ Σούκρι την παράκληση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον πρόεδρο Σίσι τους θερμούς χαιρετισμούς του».

Εν όψει της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών, σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, 'Αχμεντ Χάφεζ, αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και ο συντονισμός των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών έγινε στον απόηχο της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Τουρκία όπου είχε και «σύγκρουση» on camera με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ