ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο κύμα κορωνοϊού «σαρώνει» την Ινδία: Πάνω από 2.000 νεκροί ημερησίως - Ρεκόρ και στα κρούσματα

Το νέο κύμα κορωνοϊού «σαρώνει» την Ινδία: Πάνω από 2.000 νεκροί ημερησίως - Ρεκόρ και στα κρούσματα
AP Photo/Manish Swarup)

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το σύστημα υγείας κατά το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ινδία καθώς την Τρίτη ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε μια ημέρα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε, επίσης για πρώτη φορά, το επίπεδο των 295.000.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.023 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 182.553 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκε ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 295.041 σε 24 ώρες και συνολικά 15,6 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο.

Τα κρεματόρια δεν προλαβαίνουν να καίνε νεκρούς, οι οποίοι στοιβάζονται σε σωρούς, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων καλούνται να περιμένουν μέρες ολόκληρες μέχρι θα αποτεφρωθεί ή να θαφτεί ο αγαπημένος του, λέει το BBC.

Στο μεταξύ, Ινδοί απ' όλη τη χώρα καταγγέλλουν την έλλειψη νοσοκομειακών κρεβατιών και βασικής υγειονομικής φροντίδας για τους ασθενείς.

Στην Ινδία των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ