Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη μαχητικού αεριωθουμένου
Ανανεώθηκε:
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία κατέληξαν σε γενική συμφωνία για τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη ενός κοινού μαχητικού αεριωθουμένου, δήλωσε πηγή στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας πως η επεξεργασία των λεπτομερειών της συμφωνίας θα γίνει μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα καταρτίσουν μέχρι τα μέσα Μαΐου έναν κατάλογο δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για το μελλοντικό αεριωθούμενο, διευκρινίζοντας ποια θα είναι ανοικτά για να χρησιμοποιηθούν από όλους και ποια θα παραμείνουν σε συγκεκριμένες εταιρείες, δήλωσε σήμερα η πηγή στο Reuters.
Οι εταιρείες Dassault Aviation, Airbus και Indra συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την έναρξη της αντικατάστασης των γαλλικών Rafale και των γερμανοϊσπανικών Eurofighters από το 2040 και το επόμενο βήμα της ανάπτυξης αναμένεται να κοστίσει συνολικά 2,5 δισεκ. ευρώ.
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Είστε Φαρισαίοι – Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό»
14:59
Εορδαία: Eπανεκκίνηση στην καρδιά του λιγνίτη - Η ΕΥΔΑΜ επιταχύνει τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
14:53
Φωτιές Ισπανία - Σάντσεθ: «Βιώνουμε δραματική κατάσταση» - Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair
14:50
Άνδρος: 44χρονος προσποιήθηκε τον λογιστή και άρπαξε κοσμήματα από ηλικιωμένη
14:41