ΚΟΣΜΟΣ

Δύο υπόπτους για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες συνέλαβε η γερμανική αστυνομία

Δύο υπόπτους για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες συνέλαβε η γερμανική αστυνομία
REUTERS/ VINCENT KESSLER

Δύο άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με τους βομβιστές αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, συνέλαβε η γερμανική αστυνομία.

Πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αναμεταδίδει το Reuters, αναφέρουν ότι ένας από τους άνδρες, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη κοντά στη Φρανκφούρτη, έλαβε δύο μηνύματα sms στο κινητό του πριν από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στα οποία αναφέρεται το όνομα Χαλίντ Ελ Μπακραουι, του ανθρώπου που η βελγική αστυνομία αναφέρει πως ανατινάχτηκε στο μετρό των Βρυξελλών.

Στο περιοδικό αναφέρεται ακόμα, ότι στα μηνύματα περιλαμβανόταν η λέξη “fin”, που σημαίνει “τέλος” στα γαλλικά και αυτά ελήφθησαν τρία μόλις λεπτά πριν από την έκρηξη στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας ανέφερε ότι το Ισλαμικό κράτος εμφανίστηκε πρόθυμο να πραγματοποιήσει “θεαματικές” επιθέσεις, μετά τα στρατιωτικά πλήγματα που δέχεται σε Ιράκ και Συρία.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος για επιθέσεις όπως αυτές των Βρυξελλών στην Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη, είναι υψηλός. "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περισσότερες επιθέσεις", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην εφημερίδα Bild.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ