ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ελεύθερο άφησαν οι βελγικές αρχές τον Φειζάλ Σεφού, τον άνδρα με το λευκό τζάκετ και το καπέλο, που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, δήλωσε ότι ελευθέρωσε έναν άνδρα, τον οποίο κατονόμασε απλά ως Φειζάλ Σ., λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του. Στον άνδρα αυτό είχαν απαγγελθεί το Σάββατο κατηγορίες για “τρομοκρατική δολοφονία”.

"Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή", ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Τα βελγικά μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Φειζάλ Σεφού και πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε ότι οι αρχές θεωρούσαν ότι ήταν ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο δίπλα στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου.

Το γεγονός αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα καθώς όχι μόνο δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος που έπαιξε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος στις επιθέσεις αλλά και δεν φαίνεται να γνωρίζουν οι αρχές τελικά ποιος ήταν ο μυστηριώδης άνδρας με το άσπρο μπουφάν και το καπέλο που συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φειζάλ Σεφού, είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ μπροστά στο κτίριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας και αναγνωρίστηκε από τον ταξιτζή που μετέφερε τους τρεις άνδρες στο αεροδρόμιο.

dimosiografos

ΠΗΓΗ: TWITTER

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγο πριν τις βομβιστικές επιθέσεις που σκόρπισαν το θάνατο.

Στο βίντεο, διάρκειας μόλις 33 δευτερολέπτων, από κάμερα ασφαλείας, έχουν καταγραφεί οι τρεις άνδρες, οι δύο εκ των οποίων ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ενώ ο τρίτος, με το λευκό τζάκετ και το καπέλο φαίνεται πως τελικά δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά που κουβαλούσε.

Η αστυνομία έδωσε ξανά στη δημοσιότητα το βίντεο με τίτλο «Ύποπτος προς ταυτοποίηση», ζητώντας από τους πολίτες που πιθανόν αναγνωρίσουν το πρόσωπό του ή έχουν πληροφορίες για αυτόν να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Επισήμως η αστυνομία αναζητά πληροφορίες ώστε να ταυτοποιήσει κι επίσημα τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος εκτιμάται ότι άφησε την βαλίτσα με τη βόμβα που κουβαλούσε, χωρίς να την πυροδοτήσει κι εγκατέλειψε το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ