ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αναθεωρεί τα κλειστά σύνορα για τους ανεμβολίαστους η Μάλτα

Κορωνοϊός: Αναθεωρεί τα κλειστά σύνορα για τους ανεμβολίαστους η Μάλτα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Andrew Medichini

Αναθεωρεί την απόφασή της για κλειστά σύνορα στους ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19 η Μάλτα, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η απόφαση που «θορύβησε» την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Η Μάλτα ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Ιουλίου ότι θα κλείσει τα σύνορά της στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να θέσει υπό έλεγχο την αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Αντί για αυτό οι αρχές θα επιβάλλουν καραντίνα στους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

«Τα άτομα που φτάνουν στη Μάλτα (…) χωρίς να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωμένα να μπαίνουν σε καραντίνα για μια περίοδο», ανέφερε η κυβέρνηση απόψε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς,υπενθύμισε με χθεσινές δηλώσεις του ότι η υιοθέτηση του υγειονομικού πιστοποιητικού από την ΕΕ είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να πείσει τη Μάλτα να επανεξετάσει την απόφασή της να κλείσει τα σύνορά της σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Έχοντας εμβολιάσει πλήρως το 79% του ενήλικου πληθυσμού της, η Μάλτα, ένα νησιωτικό κράτος 500.000 κατοίκων, υπερηφανεύεται ότι είναι η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες στην ΕΕ. Στις 27 Ιουνίου δεν είχε καταγράψει κανένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού, αλλά την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 96, το 90% των οποίων αντιστοιχούσε σε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ