ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Η κλιματική αλλαγή υπαίτια για τις φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Η κλιματική αλλαγή υπαίτια για τις φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τις δραματικές επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, που συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των καιρών μας για ολόκληρη την οικουμένη, υπογράμμισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στις καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες στην Ανατολική Ακτή και στις πυρκαγιές στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθύμισε, μάλιστα, την προειδοποίηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έχει τονίσει ότι καθένας από μας πρέπει να γίνει υπόλογος για την παραμικρή κίνηση και δράση προκειμένου να αναστρέψουμε το μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε.

«Προσευχόμαστε για όλους όσοι υποφέρουν» τονίζει στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Δεκάδες νεκρούς έχουν αφήσει πίσω τους οι πρωτοφανούς κλίμακας πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν τις τελευταίες ημέρες τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρζι αφότου έπληξαν την Λουϊζιάνα, η οποία επίσης μετρά θύματα από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Άιντα.

Οι καταιγίδες και οι κυκλώνες είναι ένα συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ. Όμως η υπερθέρμανση της επιφάνειας των ωκεανών έχει καταστήσει τις καταιγίδες πιο ισχυρές, κυρίως στις παράκτιες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, προκαλώντας την ανησυχία των επιστημόνων.

«Θα είμαστε δίπλα σας για όσο χρειαστεί» έχει δεσμευθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στους πληγέντες, τονίζοντας πως οι ιστορικές πλημμύρες, σε συνδυασμό με τις φωτιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια, συνιστούν απόδειξη ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ» και οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ