ΑUKUS: Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη συμφωνία στη Νέα Υόρκη
Ανανεώθηκε:
Η συμφωνία ΑUKUS θα συζητηθεί σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ σημείωσε ότι η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στη Νέα Υόρκη και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μια έκτακτη συνάντηση που συγκλήθηκε ειδικά για τη συμφωνία AUKUS, αλλά μια καθιερωμένη συνάντηση που λαμβάνει χώρα όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή αναλύει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας AUKUS και τις επιπτώσεις της, προτού υπάρξει επίσημα αντίδραση από μέρους της. Ανέφερε, επίσης, ότι η επικεφαλής της Κομισιόν παρακολουθεί στενά της εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά η ίδια έχει επιλέξει προς το παρόν να μην κάνει κάποιο σχόλιο.
«Η Πρόεδρος της Κομισιόν, όταν ένα κράτος-μέλος εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, το ακούει», είπε ο Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου EUMED9 στην Αθήνα.
Νόλαν, η Ωραία Ελένη και ο Όμηρος: Τι λένε δύο κορυφαίοι φιλόλογοι για το ζήτημα της «Οδύσσειας»
08:30
Τεμπονέρας: Στην ΕΛ.Α.Σ έχουμε περισσότερο ανάγκη από στρατιώτες και όχι στρατηγούς
08:20
Τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών Πούτιν με Τραμπ- Έτοιμες να συνδράμουν στο τέλος του πολέμου οι ΗΠΑ
08:10
Γιατί κάνει τόσο κρύο μέσα στα αεροπλάνα; Για το καλό της υγείας μας, απαντούν οι ειδικοί
08:00