ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Στις 17:00 ώρα Ελλάδος τα θυρανοίξια του ναού Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Νέα Υόρκη: Στις 17:00 ώρα Ελλάδος τα θυρανοίξια του ναού Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»
AP Photo / Mark Lennihan

Με τη συμπλήρωση φέτος 20 ετών από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και έπειτα από επτά χρόνια μετά την τελετή θεμελίωσης, πραγματοποιούνται σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδος τα θυρανοίξια του ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης.

Η τελετή των θυρανοιξίων της νέας εκκλησίας πραγματοποιείται χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει με την 30η επέτειο από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη και με την ημέρα, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Στην τελετή συμμετέχει και η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», στην οποία η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει αναθέσει την πλήρη αποπεράτωση του Ναού. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι η αποπεράτωση του Ναού δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν θα είναι δυνατό να τελούνται καθημερινά λειτουργίες μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλήσιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», μέχρι τον Απρίλιο του 2022 θα συνεχιστεί το έργο για την αποπεράτωση του εσωτερικού του Ιερού Ναού, με την ελπίδα να έχει ολοκληρωθεί ως την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα της ίδιας χρονιάς.

«Ο ναός θα εγκαινιαστεί στις 4 Ιουλίου 2022, για να συμπέσει με την 100η επέτειο από την ίδρυση της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής», είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος των «Φίλων του Αγίου Νικολάου», Μάικλ Ψαρρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ