Κορωνοϊός - Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ για επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς χωρίς «πράσινο πάσο» ή τεστ
Ανανεώθηκε:
Πρόστιμο ύψους 600 έως 1.000 ευρώ θα επιβάλλεται από την 6η Δεκεμβρίου στους επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς της Ιταλίας που δεν διαθέτουν «πράσινο πάσο» ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού.
Η σχετική απόφαση ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ενόσω η Ιταλία μάχεται την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα έχοντας παράλληλα καταγράψει το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον.
Οι έλεγχοι δεν θα πραγματοποιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες, καθώς και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.
Η Ιταλίδα πουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ζήτησε, επίσης, την αποδοτική συνεργασία όλων των εμπορικών ενώσεων της χώρας ώστε η εφαρμογή του μέτρου που δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (επίσης από τις 6 Δεκεμβρίου) να είναι αυστηρή και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση.
Ποια η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι δικαιούχοι
04:00
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για τον Αύγουστο
03:00
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00