Λευκορωσία: Διάβημα στην Ουκρανία για παραβίαση του εναέριου χώρου της
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ουκρανίας για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που αποκάλεσε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας από ουκρανικό αεροσκάφος.
Η Λευκορωσία επέδωσε μια νότα διαμαρτυρίας στον Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.
«Ο στρατιωτικός ακόλουθος ενημερώθηκε ότι η ουκρανική πλευρά αποφεύγει τον διάλογο για την επίλυση των διαφορών… κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό», επισήμανε το υπουργείο.
Η Λευκορωσία κατήγγειλε χθες ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε ένα χιλιόμετρο μέσα στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Ένας εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Ο ουκρανικός στρατός είπε σήμερα ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι σε αυτό το σχόλιο.
«Ίσως κάποιος να έκανε ένα λάθος και διασπείρει κατηγορίες για χειριστικούς λόγους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου.
SPONSORED
Παιδικές κατασκηνώσεις Δήμου Αθηναίων: Διάρκεια, Περίοδοι Φιλοξενίας και Εγγραφές
06:00
Ποια η προθεσμία για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
05:00
Αγροτική Εστία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους - Ποια η προθεσμία
04:00
Nέο επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος: Πόσο πιθανό το σενάριο - Ποια οκτώ μέτρα βρίσκονται σε ισχύ
03:00