ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Κύμα» ακυρώσεων κρατήσεων για τις γιορτές - Σκληρό χτύπημα στον τουρισμό το 2021

Ιταλία: «Κύμα» ακυρώσεων κρατήσεων για τις γιορτές - Σκληρό χτύπημα στον τουρισμό το 2021
Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αρχικά είχαν προγραμματίσει να πάνε διακοπές 25 εκατομμύρια Ιταλοί. Έως τώρα, όμως, οι ακυρώσεις ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια. Στη φωτογραφία το Μπολτζάνο της βόρειας Ιταλίας AP Photo/Luca Bruno, File

Οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες της Ιταλίας, καθώς ο κλάδος έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί πριν το καλοκαίρι.

Εξαιτίας των περιορισμών και απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας το 2021 επισκέφθηκαν την Ιταλία 60 εκατομμύρια λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την εμπορική ένωση Confcommercio.

Παράλληλα, οι Ιταλοί που πήγαν στο εξωτερικό για τουρισμό μειώθηκαν κατά 13 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά επίσης τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αρχικά είχαν προγραμματίσει να πάνε διακοπές 25 εκατομμύρια Ιταλοί.

Έως τώρα, όμως, οι ακυρώσεις ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ 5,3 εκατομμύρια πολιτών μείωσαν την συνολική διάρκεια του ταξιδιού τους.

Έως τώρα, μόνον το 5% όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, επέλεξε να πάει στο εξωτερικό, ενώ το 60% παρέμεινε εντός της περιφέρειάς του.

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν από την κυβέρνηση Ντράγκι έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ενώ το ίδιο αίτημα προβάλλουν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες.

Λόγω των τελευταίων περιοριστικών μέτρων, απαγορεύονται οι γιορτές σε κλειστούς χώρους. Κατά συνέπεια, θα είναι ελάχιστοι οι Ιταλοί οι οποίοι θα αποφασίσουν να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς εκτός σπιτιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ