ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη για τον Ραγιάν: Νεκρός ανασύρθηκε ο πεντάχρονος στο Μαρόκο

Θλίψη για τον Ραγιάν: Νεκρός ανασύρθηκε ο πεντάχρονος στο Μαρόκο
AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Δεν τα κατάφερε ο μικρός Ραγιάν, το πεντάχρονο αγοράκι που εγκλωβίστηκε και παρέμεινε επί πέντε ημέρες σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων στο χωριό Ιγράν της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο. 

Το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε το Παλάτι και μετέδωσαν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση του θανάτου του μικρού Ραγιάν προκάλεσε βαθιά θλίψη στο Μαρόκο και διεθνώς.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες Μαροκινοί και η παγκόσμια κοινή γνώμη είχαν παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της δραματικής επιχείρησης διάσωσης που προηγήθηκε.

Οι διασώστες, που δεν είχαν σταματήσει λεπτό την εκσκαφή, έδιναν μάχη με το χρόνο για να φθάσουν στον πεντάχρονο και ελπίδα όλων ήταν να απεγκλωβιστεί το παιδί ζωντανό.

Δεν γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του, καθώς μία κάμερα που είχαν ρίξει οι διασώστες στο πηγάδι έδειχνε τον Ραγιάν ξαπλωμένο στο πλάι.

Το παιδί έπεσε στο πηγάδι βάθους 32 μέτρων το βράδυ της Τρίτης. Οι διασώστες τού είχαν κατεβάσει με σχοινί νερό και οξυγόνο, ενώ τα συνεργεία σκάβουν μανιωδώς μία οριζόντια σήραγγα για να φτάσουν στο σημείο που ήταν παγιδευμένος ο Ραγιάν.

«Προσεύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να βγει σώος και ασφαλής. Θεέ μου, σε παρακαλώ, απάλυνε τον πόνο μου και τον δικό του, μέσα σε αυτήν την τρύπα από σκόνη» ήταν τα δραματικά λόγια της μητέρας του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ