ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένουν οι Ρώσοι στρατιώτες στη Λευκορωσία - Παρατείνονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Παραμένουν οι Ρώσοι στρατιώτες στη Λευκορωσία - Παρατείνονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει έως και 30.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία, τους οποίους και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία AP Photo/Alexander Zemlianichenko Jr

Την παράταση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που ήταν προγραμματισμένο να λήξουν σήμερα στα σύνορα της βόρειας Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Λευκορωσίας

Η παράταση αποφασίστηκε εξαιτίας της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει έως και 30.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία, τους οποίους και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως δυνάμεις εισβολής για να επιτεθεί στην Ουκρανία παρότι η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει τέτοια πρόθεση.

Η πεποίθηση της Δύσης ότι θα εισβάλει στην Ουκρανία εκφράζεται στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Τζέιμς Κλέβερλι.

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται τώρα να είναι «πολύ πιο πιθανή» και όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι «αναμένεται πολύ, πολύ σύντομα», δήλωσε σήμερα ο Κλέβερλι.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, μια επίθεση, μια εισβολή φαντάζει πολύ πιο πιθανή αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Τζέιμς Κλέβερλι στο Sky News.

«Ό,τι βλέπουμε υποδηλώνει πως μια εισβολή είναι πολύ, πολύ πιθανή και αναμένεται να γίνει πολύ, πολύ σύντομα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ