ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο υποδιοικητής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο υποδιοικητής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας
Ο αρχιπλοιάρχος Αντρέι Πάλι είχε διατελέσει κατά το παρελθόν υποδιοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ επρόκειτο να προαχθεί σε υποναύαρχο Russian Geographical Society / Kommersant

Επιβεβαιώνεται διά στόματος Ρώσων αξιωματούχων ο θάνατος του υποδιοικητή του Στόλου της Μαυρης Θαλασσας, αρχιπλοιάρχου Αντρέι Πάλι, σε μάχες στη Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας. Eίχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος υποστηρίζει πως συνολικά πέντε Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο αρχιπλοιάρχος Αντρέι Πάλι είχε διατελέσει κατά το παρελθόν υποδιοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ επρόκειτο να προαχθεί σε υποναύαρχο.

Στον θάνατο του αναφέρθηκε αρχικά ο γραμματέας του ναυτικού κολλεγίου Nakhimov, Κονσταντίν Τσαρένκο, μέσω ανάρτησής του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte (VK), μεταδίδει το BBC.

Εν συνεχεία, Ρώσος γερουσιαστής από τη Σεβαστούπολη -τη βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας- ανέφερε σε δική του ανάρτηση στο VK ότι «η Σεβαστούπολη έχει υποστεί μια βαριά, ανεπανόρθωτη απώλεια».

«Ο Πάλι πέθανε στις μάχες για την απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους Ναζί» δήλωσε.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «ο Αντρέι Νικολάεβιτς επέλεξε να υπερασπιστεί τη μητέρα πατρίδα ως έργο ζωής του και πέθανε για το ειρηνικό μας μέλλον».

O Aντρέι Πάλι είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κίεβο, όπως αναφέρει ο Γιάροσλαβ Τρομίφοβ της Wall Street Journal παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Kommersant.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι από την έναρξη της εισβολής έχουν σκοτωθεί πέντε Ρώσοι στρατηγοί.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει επίσημα μόνο το θάνατο του στρατηγού Αντρέι Σουχοβέτσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ