ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές - Λεπέν: Στις 24/04 επιλέγουμε «ανάμεσα στην αδικία και την κοινωνική δικαιοσύνη»

Γαλλικές εκλογές - Λεπέν: Στις 24/04 επιλέγουμε «ανάμεσα στην αδικία και την κοινωνική δικαιοσύνη»
Μαρίν Λεπέν και Εμανουέλ Μακρόν θα είναι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία AP Photo/Joan Mateu Parra

«Ο γαλλικός λαός εκφράστηκε, μου έκανε την τιμή να με φέρει στη δεύτερη θέση, απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο», είπε η Μαρίν Λεπέν, στις πρώτες δηλώσεις της μετά το κλείσιμο των καλπών στη Γαλλία και την ανακοίνωση των exit polls, που φέρνουν την ίδια και τον Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με διαφορά που κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6 μονάδων.

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ, με μεγάλη μετριοφροσύνη, όπως είπε, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη μίας νέας ελπίδας για τη χώρα, «ότι θα σταθούν όρθιες οι δυνάμεις ανόρθωσης της χώρας».

Όπως είπε, υπάρχουν δυο αντιτιθέμενα οράματα, ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι Γάλλοι ψηφοφόροι, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην αδικία και την αταξία και την επανένωση γύρω από την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Όλοι όσοι δεν ψήφισαν σήμερα για τον μακρόν επιθυμούν να βρεθούν σε αυτήν την επανένωση. Θέλω αυτές οι 15 ημέρες που έρχονται, να υπάρχει μία τίμια συζήτηση. Απευθύνομαι στον κάθε Γάλλο ψηφοφόρο για να μπορούμε να αποφασίσουμε για όλα τα θέματα, ως πρόεδρος όλων των Γάλλων», πρόσθεσε, λέγοντας πως από την ψήφο τους εξαρτάται το κατά πόσο οι δημοκρατικοί νόμοι και η γαλλική κουλτούρα και γλώσσα, θα έχουν την πρωτοκαθεδρία.

«Στις 24 Απριλίου παίρνουμε αποφάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια, που θα δεσμεύουν τη Γαλλία για τα επόμενα πενήντα χρόνια, στη μετανάστευση, τον στρατό, το διπλωματικό μέτωπο», είπε.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τους ψηφοφόρους να τη στηρίξουν, «ώστε η Γαλλία να είναι δύναμη ειρήνης και να αποκαταστήσουμε την αυτοδιάθεση των Γάλλων. Θα διασφαλίσουμε τη Μετανάστευση και της ασφάλειας για όλους, εγγυώμενοι των σεβασμό όλων. Έχουμε μία σειρά λύσεων που έχουμε προτείνει με έναν προϋπολογισμό, με σαφή διατύπωση, που αποσκοπεί στο να θεραπεύσει τα βαθύτερα ρήγματα στη χώρα μας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ