ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες καταστροφής και θανάτου στην Ουκρανία: Φορτηγά συλλέγουν σορούς από τους ομαδικούς τάφους

Εικόνες καταστροφής και θανάτου στην Ουκρανία: Φορτηγά συλλέγουν σορούς από τους ομαδικούς τάφους
Ένας Ουκρανός στρατιώτης με στολή παραλλαγής και μικρά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στα πτώματα που συλλέχθηκαν από τα φορτηγά AP Photo / Rodrigo Abd

Με το αποτροπιαστικό έργο της εκταφής πτωμάτων από τους ομαδικούς τάφους αμάχων στην πόλη Μπούτσα στα περίχωρα του Κιέβου είχαν επιφορτιστεί οι Ουκρανικές  αρχές καθ΄όλη τη διάρκεια της Δευτέρας.

Τις σορούς παραλάμβαναν μέσα σε πλαστικές σακούλες φορτηγά, για να τις μεταφέρουν σε χώρους όπου μπορούσε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Ένας Ουκρανός στρατιώτης με στολή παραλλαγής και μικρά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στα πτώματα που συλλέχθηκαν από τα φορτηγά.

Αλλού, στις παρυφές της πρωτεύουσας, σωροί από κατεστραμμένα και καμένα οχήματα στοιβάζονταν το ένα πάνω στο άλλο. Κάτοικοι της περιοχής ανέβηκαν στην κορυφή ενός εγκαταλειμμένου και κατεστραμμένου ρωσικού τανκ, ενώ ένα αγόρι περπατούσε ανάμεσα σε ρωσικές οβίδες που δεν είχαν εκραγεί στο χωριό Αντρίγιβκα, στα περίχωρα του Κιέβου.

Όλα τα παραπάνω συνέθεταν το παζλ της καταστροφής και του θανάτου που άφησαν πίσω τους οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες αποχώρησαν μετά από πολιορκία μιας εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ