ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Μπρούκλιν: Η αστυνομία αναζητά έναν 62χρονο ύποπτο

Επίθεση στο Μπρούκλιν: Η αστυνομία αναζητά έναν 62χρονο ύποπτο
O Φρανκ Τζέιμς που αναζητείται από την αστυνομία NEW YORK CITY POLICE DEPARTMENT

Η αστυνομία της Νέα Υόρκης αναζητά έναν 62χρονο άνδρα, τον οποίο χαρακτηρίζει «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στο μετρό του Μπρούκλιν την Τρίτη. 

Ο Φρανκ Τζέιμς είχε νοικιάσει ένα βαν που οι Αρχές πιστεύουν πως συνδέεται με την επίθεση.

Η αστυνομία ζητά από όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με τις Αρχές, ενώ δίνεται αμοιβή 50.000 δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψη του δράστη.

Οι New York Times αναφέρουν ότι ο 62χρονος, ο οποίος έχει διευθύνσεις στο Ουισκόνσιν και τη Φιλαδέλφεια, φαίνεται να έχει δημοσιεύσει δεκάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, στα οποία εκφράζει φανατικές απόψεις.

Μάλιστα, πρόσφατα είχε επικρίνει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Το κλειδί του βαν του Τζέιμς βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, όπως και μια πιστωτική κάρτα που νοίκιαζε το όχημα από τη Φιλαδέλφεια.

Μετά την επίθεση, τα ίχνη του έχουν εξαφανιστεί.

16 τραυματίες

Συνολικά 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός του αιματηρού επεισοδίου, ενώ οι Αρχές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια -αν και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοια, καθώς τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα και δεν προκύπτουν στοιχεία οργανωμένης επιχείρησης.

Από τους τραυματίες 10 φέρουν τραύματα από σφαίρες και πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό του μετρό της 36ης οδού, στη γειτονιά του Σάνσετ Παρκ. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι βόμβες που έχουν εντοπιστεί είναι ανενεργές.

Ο δράστης πιθανολογείται ότι είναι ένας άνδρας με στολή εργασίας, ο οποίος άνοιξε ξαφνικά πυρ κατά των επιβατών. Πληροφορίες του CNNi αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα, προτού τραπεί σε φυγή.

Graphic: John Keefe, CNNi

Αυτόπτης μάρτυρας: «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα»

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί περιέγραψε στο CNNi το χάος που επικράτησε, λέγοντας ότι είδε «πολύ αίμα στο πάτωμα και ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα».

Φωτογραφίες μέσα από τον συρμό, δείχνουν επιβάτες να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από συνεπιβάτες τους.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

O δράστης που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσε κίτρινο γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα, ξεκίνησε την επίθεση εντός συρμού που ήταν εν κινήσει. Σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να πέταξε καπνογόνο μέσα στο βαγόνι και αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ