ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Φωτογραφίες δείχνουν το Moskva να φλέγεται προτού βυθιστεί

Ουκρανία: Φωτογραφίες δείχνουν το Moskva να φλέγεται προτού βυθιστεί
Αναρτήσεις στα social media δείχνουν τη φωτιά να καίει στο κέντρο καταδρομικού Moskva twitter

Εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα το καταδρομικό Moskva, να τυλίγεται στις φλόγες, λίγο πριν βυθιστεί.

Τα social media «πλημμύρισαν» από αναρτήσεις που δείχνουν τη φωτιά να καίει πλοίο που φαίνεται να γέρνει. Στα συγκεκριμένα στυγμιότυπα, δεν φαίνεται να υπάρχει προσωπικό επάνω στο καταδρομικό.

Παρόλο που δεν έγιναν άλλες λεπτομέρειες γνωστές, εμπειρογνώμονας δήλωσε στην εφημερίδα Independent πως η φωτογραφία είναι αυθεντική:

«Έχω ερευνήσει τις φωτογραφίες και είναι του Moskva. Η θέση του ραντάρ (ορατό στη φωτογραφία), τα κάνιστρα και οι πύραυλοι, μοιάζουν να επιβεβαιώνουν ότι είναι του Moskva», είπε ο ειδικός προσθέτοντας ότι κάποιες φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες δεν απεικονίζουν το συγκεκριμένο καταδρομικό, που θεωρείτο η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Άλλες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, δείχνουν τα πλήγματα που δέχθηκε το πλοίο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους.

Μόσχα και Κίεβο δίνουν αντικρουόμενες εκδοχές για τις φλόγες που τύλιξαν το καταδρομικό, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο πλοίο την περασμένη Πέμπτη με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και να βυθιστεί.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι έπληξε το σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος με πυραύλους Neptune, γεγονός που διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέροντας πως ανατινάχθηκαν πυρομαχικά στο κατάστρωμα έπειτα από φωτιά που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστα αίτια.

«Κατά τη ρυμούλκηση προς το λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του εξαιτίας των ζημιών που υπέστη στο κύτος από τη φωτιά που ξέσπασε μετά την ανατίναξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες θαλασσοταραχής, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ουκρανία: Αυθεντική η φωτογραφία που απεικονίζει το Moskva να φλέγεται πριν βυθιστεί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ