ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές: Ο Μάκρον βάζει... γάντια πυγμαχίας γιατί «τίποτα δεν έχει κριθεί»

Γαλλικές εκλογές: Ο Μάκρον βάζει... γάντια πυγμαχίας γιατί «τίποτα δεν έχει κριθεί»
«Για μένα τίποτα δεν έχει κριθεί», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Σεν-Σεν-Ντενί, καλώντας τους Γάλλους να τον ψηφίσουν στην εκλογική αναμέτρηση του β΄γύρου Ludovic Marin, Pool via AP

Το χθεσινό κλίμα από την τηλεμαχία με την Μαρίν Λεπέν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που διεξήχθη την Τετάρτη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, διατήρησε και σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν φορώντας... γάντια πυγμαχίας.

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις αθλητικού συλλόγου σε προάστιο του Παρισιού ο Μακρόν, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση αθλητή της πυγμαχίας και αφού σήκωσε τα μανίκια, φόρεσε τα γάντια του μποξ, και αντάλλαξε μερικά χτυπήματα μαζί του.

«Για μένα τίποτα δεν έχει κριθεί. Καλώ όλους όσοι με στηρίζουν να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Γάλλους», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, από το Σεν-Σεν-Ντενί το οποίο επισκέφτηκε, μια περιοχή όπου ο αριστερός υποψήφιος Ζαν Λικ Μελανσόν έλαβε περί το 60% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%.

H τηλεθέαση της χθεσινής μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν

Σχεδόν 15,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες, Τετάρτη, στην Γαλλία την μονομαχία Μακρόν - Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Πριν από πέντε χρόνια, σχεδόν 16,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την προεκλογική συζήτηση ανάμεσα στους δύο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ