ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι σχεδίαζε να σκοτώσει Ρώσους δημοσιογράφους

Ο Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι σχεδίαζε να σκοτώσει Ρώσους δημοσιογράφους
Ο Πούτιν σημείωσε πως η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω, όμως τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν (Sergei Gubeyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Για συνωμοσία καταγγέλλει τη Δύση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν σχέδια δολοφονίας διάσημου Ρώσου δημοσιογράφου. Όπως σημείωσε, η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της χώρας του (FSB) ανέτρεψε τα σχέδια αυτά. Από την πλευρά της, η κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) αρνήθηκε ότι έχει οποιοδήποτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Ρώσο παρουσιαστή Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε τηλεγράφημα που αναμεταδίδει το Reuters, αναφέρει πως μέλη μιας εθνικιστικής ομάδας κρατούνται από τις ρωσικές αρχές. Το Interfax μεταδίδει, επίσης, ότι η ομάδα που ενεργεί υπό τις εντολές Ουκρανών κατασκόπων σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρώσο δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

«Σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σταμάτησε τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε να επιτεθεί και να δολοφονήσει έναν διάσημο Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο», είπε σε εισαγγελείς ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Προχώρησαν στον τρόμο, να σχεδιάσουν τη δολοφονία των δημοσιογράφων μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρουσίασε προς το παρόν στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει αμέσως τα όσα υποστήριξε.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω, όμως τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν. Κατήγγειλε, επιπλέον, πως η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών κατευθύνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της Ρωσίας και συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ξένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από τη Δύση για να κατασκευάσουν προκλήσεις εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε, θα πρέπει να σταματήσουν.

Απορρίπτει τις κατηγορίες η Ουκρανία

Μετά τις κατηγορίες του Πούτιν, η κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) αρνήθηκε ότι έχει οποιοδήποτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Ρώσο παρουσιαστή Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

«Η SBU δεν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Σολόβιεφ», τονίζει η SBU σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στο Telegram.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο LIVEBLOG του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ