ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεδιάσκεψη της G7 με τον Ζελένσκι πριν την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία

Τηλεδιάσκεψη της G7 με τον Ζελένσκι πριν την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία
Την Κυριακή οι συνομιλίες της G7 με τον Ουκρανό πρόεδρο Ukrainian Presidential Press Office via AP

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Κυριακή με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ένδειξη ενότητας, μια μέρα πριν η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας και στις προσπάθειες ενίσχυσης της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Οι ηγέτες των χωρών της G7, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Ιταλία, θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με τον Ζελένσκι την Κυριακή το πρωί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One καθώς ο Μπάιντεν πετούσε στο Οχάιο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η χρονική στιγμή της συνόδου ήταν σημαντική καθώς θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν ο Πούτιν λάβει μέρος στην Ημέρα της Νίκης.

Η αργία της Δευτέρας σηματοδοτεί το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και περιλαμβάνει στρατιωτικές παρελάσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Ο Τζέν Ψάκι είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες και εταιρείες καθώς και τη λήψη μέτρων για να μην αποφύγουν τις κυρώσεις.

«Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτή την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ